Rode kool op z’n Chinees
ingrediënten
- 1 grote rode kool, fijngesneden
- 3 rode pepers, gehalveerd, ontpit en fijngesneden
- groot stuk verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 4 steranijs
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 75 ml rijstwijnazijn (kan eventueel vervangen worden door appelsap)
- 2 eetlepels sojasaus (Wij gebruiken Kikkoman sojasaus)
- 50 g basterdsuiker
- 4 lente-uitjes, fijngesneden
- geroosterde sesamzaadjes
- 1 eetlepel sesamolie
Werkwijze
- Doe alle ingrediënten, behalve de lente-uitjes, sesamzaadjes en olie in een grote pan met een deksel, en breng aan de kook.
- Laat dit op een laag vuur 25-30 minuten op staan, wel regelmatig roeren(!), tot al het vocht verdampt is en het mengesel wat plakkerig geworden is. Als het goed is zit er een mooi glazuurlaagje om de kool.
- Roer de helft van de lente-uitjes en sesamzaad door de rode kool.
- Serveer met rest van de lente-uitjes en sesamzaad en besprenkel het geheel met de sesamolie.
Laat een reactie achter