Wij zijn Koningin Minima | Over Ons | Reactie beleid | Privacybeleid

Rode kool op z’n Chinees

 

ingrediënten

  • 1 grote rode kool, fijngesneden
  • 3 rode pepers, gehalveerd, ontpit en fijngesneden
  • groot stuk verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 4 steranijs
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 75 ml rijstwijnazijn (kan eventueel vervangen worden door appelsap)
  • 2 eetlepels sojasaus (Wij gebruiken Kikkoman sojasaus)
  • 50 g basterdsuiker
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel sesamolie

 

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de lente-uitjes, sesamzaadjes en olie in een grote pan met een deksel, en breng aan de kook.
  2. Laat dit op een laag vuur 25-30 minuten op staan, wel regelmatig roeren(!), tot al het vocht verdampt is en het mengesel wat plakkerig geworden is. Als het goed is zit er een mooi glazuurlaagje om de kool.
  3. Roer de helft van de lente-uitjes en sesamzaad door de rode kool.
  4. Serveer met rest van de lente-uitjes en sesamzaad en besprenkel het geheel met de sesamolie.

 


Deel deze blogpost via
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Volg Ons via
instagram

Blijf op de hoogte door Onze Facebook page te liken

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet getoond, maar heeft het systeem achter dit blog nodig om U te verwittigen van een antwoord.


*


Los het sommetje op (NB antwoord met cijfers invullen):

*

Tot slot twee vragen om te bewijzen dat U geen robot bent: