Italiaanse rode kool
Een verrassende manier om rode kool klaar te maken. Door de bereidingswijze lijkt het in niets meer op de -overigens ook heerlijke- klassieke rode kool. De ansjovisfileetjes en de spekjes zorgen voor ‘het zoutje’, het venkelzaad en de pijnboompitjes zorgen voor ‘het zoetje’.
Ingredienten
- 1/4 rode kool (dun gesneden)
- 4 ansjovisfileetjes
- knoflook naar smaak (Wij gebruiken 4 teentjes)
- 1 blik tomaten op sap
- 1 el rode wijn (of balsamico) azijn
- rozemarijn, oregano & venkelzaad
- spekreepjes
- 1 el zwarte olijvenschijfjes
- pijnboompitjes
- 300 gr pasta
De oplettende lezer (kijker) heeft vast al gezien dat er een ingrediënt mist op bovenstaande foto.
Werkwijze
- Verwijder de witte kern en snijd de rode kool in dunne reepjes
- Verhit olijfolie in een braadpan en bak de klein gesneden ansjovisfileetjes en knoflook 3 min.
- Roer de rozemarijn, oregano, venkelzaad en de rode kool erdoor en bak nog 3 min.
- Voeg de tomaten uit blik toe en laat het geheel op een laag vuur een half uur pruttelen.
- In een droge koekenpan de pijnboompitjes in ong 4 min goudbruin roosteren. Laat de pijnboompitjes op een bord afkoelen, de koekenpan wordt straks gebruikt voor de spekreepjes en de olijfschijfjes.
- Na ongeveer 20 minuten in een koekenpan de spekreepjes met de olijfschijfjes bakken.
- Tegelijk in een derde pan de pasta koken.
- Voeg de knapperige spekreepjes en olijfschijfjes aan het rode kool mengsel toe en laat nog even een minuutje doorpruttelen.
- Verdeel de pasta over de borden, schep de rode kool saus erover en bestrooi met de pijnboompitjes.
Buon appetito!
Ook erg lekker met gnocchi in plaats van pasta
Laat een reactie achter