Wij zijn Koningin Minima | Over Ons | Reactie beleid | Privacybeleid

Citroen deo

De laatste tijd lezen we regelmatig in de media over potentieel gevaarlijke chemische stoffen in verzorgingsproducten zoals deodorant. Omdat we geen rommel in ons lichaam willen zijn wij terughoudend in het gebruik van deze verzorgingsmiddelen.
Maar, lopend in een drogist met verzorgingsproducten die wel veilig zijn (dat moeten we dan maar van de producent aannemen) schrokken we van de prijs van die producten. Maar ja, niemand wil naar zweet ruiken…

Inmiddels hebben we veel gelezen over (de functie van) zweten en waarom zweet gaat stinken. Zweetlucht blijkt goed te verdrijven te zijn met citroensap. Citroensap doodt de bacteriën zetten zweetvocht en afvalstoffen om in allerlei andere (stinkende) stoffen.
Prima. Geweldig. Fantastisch om te weten. Maar het lijkt ons zo’n gedoe om toe te passen.

Bij het opruimen van de badkamer kastjes kwamen we een neusspray tegen die al ver over de datum heen is. Met de hand al boven de prullebak dachten we ineens dat we hier wel eens onze nieuwe deo zouden kunnen maken. Zo gedacht, zo gedaan.

Met behulp van een citroenpers, een theezeefje en een trechter, hebben we een deo die slechts € 0,52 gekost heeft (het waren bio citroenen van de appie). Okee, er zit niet veel in, maar we verwachten hier wel een maandje mee te kunnen doen. Mits het niet ‘vergaat’, maar om dat uit te stellen zullen we de deo in de koelkast bewaren.
We houden u op de hoogte van houdbaarheid en gebruiksduur.

 

PS: vergeet niet bij het schoonmaken van het flesje ook de verstuiver mee te nemen, door er schoon (heet) water mee te vernevelen.


Deel deze blogpost via
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Volg Ons via
instagram

Blijf op de hoogte door Onze Facebook page te liken

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet getoond, maar heeft het systeem achter dit blog nodig om U te verwittigen van een antwoord.


*


Los het sommetje op (NB antwoord met cijfers invullen):

*

Tot slot twee vragen om te bewijzen dat U geen robot bent: