Wij zijn Koningin Minima | Over Ons | Reactie beleid | Privacybeleid

Japanse bolognese saus

Enige tijd geleden zijn We op traktatie van de Prins-op-het-Witte-Paard naar Wenen geweest. We hebben daar o.a. bij een Japans restaurant gegeten. Daar kregen We Japanse pizza voorgeschoteld: een bodem van crispy gebakken sushirijst met daarop o.a. Japanse bolognese saus, komkommer, tobiko (zalm eitjes), koriander, Japanse mayonaise en sesamzaadjes. Goddelijk! Wat een smaakexplosie!!

Eenmaal thuis zijn We gaan experimenteren tot We een saus gemaakt hadden die naar Onze tevredenheid smaakte.
Wij hebben deze saus inmiddels gegeten op pasta, op udon noodles (beter), én op gekookte sushirijst (nog beter).
De toevoeging van aubergine maakt de saus veel goedkoper dan gewone bolognese saus. De toevoeging van miso streept dit voordeel een beetje weg, maar -oh- wat is dit lekker.

Benodigdheden

  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 flinke (liefst lange, smalle) aubergine, in blokjes gesneden
    aubergine-blokjes
  • (sesam) olie
  • 500gr gehakt
  • 4el (witte) miso
  • 2el (zelfgemaakte) kippen fond* (bouillon van een blokje mag ook)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ter garnering
    ringetjes bosui
    verse koriander (bij de Turkse super vaak maar 40 cent per bosje)
    en wat (zwarte) sesamzaadjes

 

Werkwijze

  1. Verhit wat (sesam)olie in een grote koekenpan of braadpan.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en zweet ze wat aan.
  3. Voeg de blokjes aubergine toe en bak tot aubergine blokjes zacht worden.
    Als het te droog wordt kunt U wat olie bijvoegen.
  4. Voeg het gehakt toe en rul het met behulp van een vork.
  5. Zodra het gehakt enigszins gebakken is, voeg U de inhoud van het blik tomaten blokjes toe en de twee eetlepels fond. Roer het geheel door.
  6. Voeg de miso toe.
    Lepel voor lepel, zodat U tussendoor steeds even kan proeven of het niet te zout voor Uw smaak wordt.
    *voeg géén zout toe*
    japanese-bolognese-in-pan
  7. Met het deksel op de pan lekker laten sudderen. Minimaal 20 minuten, maar een uur mag ook -dat maakt de smaak alleen maar intenser.

 

Serveren op pasta, of noodles of gekookte (sushi)rijst.
Een paar ringetjes bosui en wat sesamzaadjes erover en klaar!

japanese-bolognese-met-rijst

Wij vinden het lekker om er ook nog een kneep Japanse mayonaise over te doen en een zacht gekookt eitje bij te serveren.

 

Om kosten te besparen kopen We geregeld een biologische, hele kip. Van deze kip snijden We zo veel mogelijk vlees af. Zo snijden We zelf de filets en kippedijen. Van het karkas, het vel en de kleine beetjes vlees die nog aan het karkas zitten maken We kippen fond in de slow cooker (kan ook in een braadpan).

 


Deel deze blogpost via
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Volg Ons via
instagram

Blijf op de hoogte door Onze Facebook page te liken

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet getoond, maar heeft het systeem achter dit blog nodig om U te verwittigen van een antwoord.


*


Los het sommetje op (NB antwoord met cijfers invullen):

*

Tot slot twee vragen om te bewijzen dat U geen robot bent: