Bananen mini’s
Vandaag een super simpel idee voor die bruine bananen in de fruitschaal: bananen mini’s.
De bevroren banaan doet denken aan ijs, en de chocolade laag is dik en knapperig.
Omdat U ze zelf maakt kunt U Uw favoriete chocolade gebruiken. Wij houden van puur, maar melk- of witte chocolade kan ook. De truuk zit m in de kokosolie, die als hij met de gesmolten chocolade gemengd is, onmiddellijk uithardt zodra het in contact komt met de bevroren banaan.
Benodigdheden
- 1 rijpe banaan
- 1 reep pure chocolade, gekruimeld (zelf hakken of raspen)
- 2el kokosvet
Werkwijze
- Snijd de banaan in plakken van ongeveer 1 a 1,5 cm en leg de plakken naast elkaar op een platte schaal of bord met een bakpapiertje.
- Zet de schaal in de vriezer tot de bananen compleet bevroren zijn. Duurt ongeveer een uur.
- Doe de gekruimelde chocolade en kokosvet in een klein pannetje op een laag vuur laten smelten.
Blijf vooral roeren en laat het vooral niet te heet worden.
Omdat dit zo klaar is, pas aan beginnen als banaan nagenoeg bevroren is. - Prik een (cocktail) prikkertje in de zijkant van een plakje bevroren banaan en haal de banaan door de gesmolten chocolade/kokosvet.
Gebruik eventueel een lepeltje om de chocolade makkelijker te verspreiden over de banaan.
Laat het overtollige chocolade/kokosvet eraf druppen en leg de bananen mini -al dan niet met prikkertje- op een vel bakpapier (ook weer op een schaal/bord). - Doe de bananen mini’s nog even terug in de vriezer.
- U kan de bananen mini’s nu opeten of in een zip-lock zakje bewaren in de vriezer.
Halen die van U de vriezer? Of zijn ze dan al op?
Laat een reactie achter