Wij zijn Koningin Minima | Over Ons | Reactie beleid | Privacybeleid

stichting babyspullen

Wij lazen laatst op de Amsterdam deelt/geeft FB-page en zagen een oproep voor babykleertjes. Een van de reacties op deze post betrof de tip om contact op te nemen met Stichting Babyspullen. Wij hebben toen een note to Self van gemaakt om een en ander voor U uit te zoeken.

 

De kern op een rij:

Stichting Babyspullen is gestart vanuit de gedachte dat dat sommige gezinnen de hulp goed kunnen gebruiken wanneer er een kleine op komst is. De oprichters hebben persoonlijk ervaren dat er bij het krijgen van een kleintje veel komt kijken, en dat daar behoorlijk wat centjes in kan gaan zitten. Toen hun kleintjes uit de babyuitzet gegroeid waren kregen ze het idee die spullen door te geven. En dat zij waarschijnlijk niet de enige ouders zijn met een overbodig geworden babyuitzet in de kast. En hebben het op zich genomen babyspullen in te zamelen en te herverdelen. Wij worden warm van binnen van dit idee, super!

Voor wie?

Om in aanmerking te komen voor een babypakket dient U ingeschreven te staan bij een van de volgende hulpinstanties, via hen kunt U het pakket (laten) aanvragen.

Voedselbank
Kledingbank
Netwerk Tienermoeders
Bureau Jeugdzorg
Voorzorg
Stichting Rimo
Vluchtelingenwerk
Bureau Frontlijn
RIBW /De Vluchtheuvel
Kraamzorgmama
Voedselhulp Langedijk
Stichting Rijnstad
KBNL
Siza, Ambulante Ondersteuning
Verloskundigenpraktijken
Blijfgroep / Blijfvanmijnlijf
SMWO maatschappelijk werk
Verloskundige parktijd ‘Vivian’
Odion
Kraamorganisaties
MOVEOO
MDA
Leger des Heils
Zichtbareschakels Den Haag
Kompaan en de Bocht
Scoop Welzijn

Staat U niet ingeschreven bij een van genoemde hulpinstanties zou U kunnen kijken of U in aanmerking komt voor inschrijving bij een van hen, of Uw kraamverzorgster, vroedvrouw of verloskundige vragen of zij contact met Stichting Babyhulp opneemt via het contactformulier op de website van Stichting Babyhulp. Via hen wordt Uw aanvraag in behandeling genomen.

Wat wordt geboden?

Komt U in aanmerking dan kunt U een vrij uitgebreid pakket aan kleding en verzorgingsspullen verwachten. Op hun site wordt een idee gegeven wat er in zo’n pakket zit, maar omdat ze afhankelijk zijn van hen gegeven wordt, kan de inhoud variëren.
De pakketten komen in twee varianten. Eén voor een baby met maat 50-56-62-68, en één voor een baby met de maat 74-80-86-92.

Wat kan U doen?

Uiteraard kunt U overgebleven babyspullen doneren.  Tevens zoekt de Stichting Babyspullen vrijwilligers, want alles moet gereden worden, gesorteerd worden, ingepakt worden, enz. Indien persoonlijke inzet niet mogelijk is, kunt U ook financieel een steentje bijdragen. De Stichting Babyspullen is ANBI-geregistreerd (Voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s) gelden belastingvoordelen bij erven, schenken en giften).

 

stichting-babyspullen

http://www.stichtingbabyspullen.nl/


Deel deze blogpost via
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Volg Ons via
instagram

Blijf op de hoogte door Onze Facebook page te liken

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet getoond, maar heeft het systeem achter dit blog nodig om U te verwittigen van een antwoord.


*


Los het sommetje op (NB antwoord met cijfers invullen):

*

Tot slot twee vragen om te bewijzen dat U geen robot bent: