Wij zijn Koningin Minima | Over Ons | Reactie beleid | Privacybeleid

Patatas Bravas

Eigenlijk gebakken aardappelen. Wat patatas bravas, Patatas Bravas maakt zijn de sauzen die u erbij serveert, én zelf maakt.

Het originele recept vraagt om rauwe aardappels, daarom twee bereidings wijzen.

 

Benodigdheden

  • 500g vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie

tomatensaus

  • 1 kleine bruine of witte ui
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Een groot blik gesneden tomaten (ongeveer 400g)
  • 1/2 theelepel suiker
  • Zout
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

Knoflook mayonaise

  • 200 ml olijfolie
  • 4 eetlepels sherry-azijn
  • 1 ei
  • 1 grote teen knoflook, geperst

 

Werkwijze

verse aardappelen

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C (350 ° F).
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes, ongeveer 2 cm doorsnede.
  3. Giet 2 eetlepels van de olijfolie in de bodem van een lege braadslee en zet deze leeg in de oven. Laten opwarmen gedurende 5 minuten.
  4. Neem de braadslee met olie uit de oven, voeg de aardappelen en een snuf zout toe, en hussel en schud zo dat de aardappelen gelijkmatig bedekt worden met de hete olie. Zet terug in de oven en bak voor ongeveer 45 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. (Begin aan de tomatensaus)

De werkwijze met left-over aardappelen gaat een stuk sneller. U kunt beter beginnen met de Tomatensaus en de Knoflook aioli. Vandaar dat U deze werkwijze onder de laatst genoemde vindt. Bewaar wel 2 el olijfolie voor de aardappels.

tomaten saus

  1. Snijd -terwijl de aardappelen bakken- de ui en chili fijn snijd en voeg ze toe aan een middelgrote pan met 2 eetlepels van de olijfolie.
  2. Bak op matig vuur tot de ui zacht en glazig is.
  3. Giet het blikje tomaten af boven een glas, en voeg toe aan de pan met ongeveer de helft van hun vocht, opgevangen in het glas.
  4. Voeg de suiker, 1 theelepel zout en gerookte paprikapoeder toe, en roer.
  5. Breng aan de kook en dan laten sudderen gedurende ongeveer 20 minuten totdat het een donkere kleur heeft gekregen en ingedikt is. (Begin met de knoflook aioli)
  6. Roer er 2 theelepels sherry-azijn door en neem van het vuur.

knoflook aioli

  1. Doe de eieren in een keukenmachine met de resterende 2 theelepels sherry-azijn, een snufje zout en peper, en de geperste knoflook. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Blend tot het een geheel geworden is.
  2. Laat de keukenmachine op lage toeren aan en voeg heel, heel langzaam, de rest van de olie in een zeer lichte straaltje toe, tot het mengsel gelijkmatig is. U eindigt met een romige knoflook mayonaise.

left-over aardappelen

  1. Snijd de aardappelen in kleine blokjes, ongeveer 2 cm doorsnede.
  2. Giet 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan of wok. Laten opwarmen gedurende 5 minuten.
  3. Voeg de aardappelen en een snuf zout toe, en hussel en schud zo dat de aardappelen gelijkmatig bedekt worden met de hete olie.
  4. Zet het vuur hoog, en bak de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant.

patatas-bravas2

Serveer warm: eerst de tomatensaus op een bord, dan de aardappelen en de aioli erover ‘gesprenkeld’.

 

Deze tomaten saus is in een afsluitbare pot in de koelkast tussen de twee en drie weken houdbaar. Perfect dus om iets meer van te maken voor de dagen dat u minder tijd heeft.

De knoflook aioli bevat rauw ei en is daarom een dag of drie houdbaar.

De tomatensaus is vanwege zijn houdbaarheid een leuke attentie op een (barbecue) feest.


Deel deze blogpost via
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Volg Ons via
instagram

Blijf op de hoogte door Onze Facebook page te liken

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet getoond, maar heeft het systeem achter dit blog nodig om U te verwittigen van een antwoord.


*


Los het sommetje op (NB antwoord met cijfers invullen):

*

Tot slot twee vragen om te bewijzen dat U geen robot bent: