Wij zijn Koningin Minima | Over Ons | Reactie beleid | Privacybeleid

Goulash

Omdat dit een stoofgerecht is hoeven de paprika’s niet meer he-le-maal vers te zijn. Een prima manier dus om van paprika’s -die meestal toch best prijzig zijn- af te komen die niet meer zo strak in hun velletje zitten.

 

Benodigdheden

  • ong 500 gr riblappen of runderlappen, in grove stukken gesneden
  • 1 bol knoflook, alle teentjes gepeld (en geteld*)
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden (mag ook alleen oregano zijn)
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 flinke aardappel (of equivalente hoeveelheid) in parten**
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml water + 1 bouillon blokje
  • 4 tomaten, in partjes
  • 2 paprika’s, in grove stukken

 

* Omdat de teentjes aan het eind van de kooktijd uit de pan gevist moeten om geprakt te worden vinden Wij het handig om de teentjes te tellen

 

** meekoken van aardappel maakt dat de goulash enigszins gebonden wordt. Wilt U een dunne goulash(soep) laat de aardappel dan weg, wilt U m dikker, voeg meer bij. De aardappel wordt aan het eind van de kooktijd geprakt dus zorg dat de parten groot genoeg zijn om terug te vinden. U kan ze tellen maar ze vallen uiteen en het is minder erg een stuk aardappel te eten dan een stuk knoflook ;)

 

Bereidingswijze

  1. In een braadpan vlees mengen met knoflookteentjes, azijn, olie en kruiden. Smaken 15 min. laten intrekken.
  2. De braadpan op een hoog vuur zetten en tomatenpuree, zout en peper door vlees scheppen. Bouillon erdoor roeren.
  3. Aan de kook brengen en daarna het vuur zo laag mogelijk. Vlees in minstens 2 uur zachtjes gaar stoven.
  4. Vlees af en toe omscheppen en na 1 uur tomaten en paprika erdoor mengen.
  5. De knoflookteentjes en parten aardappel uit de pan vissen en op een bordje (in ieder geval niet op hout) met een vork tot moes prakken en terug doen in de pan. Het handigst is het om beetje bij beetje toe te voegen omdat het moeilijk mengt.

 

Lekker met rijst.

 


Deel deze blogpost via
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Volg Ons via
instagram

Blijf op de hoogte door Onze Facebook page te liken

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet getoond, maar heeft het systeem achter dit blog nodig om U te verwittigen van een antwoord.


*


Los het sommetje op (NB antwoord met cijfers invullen):

*

Tot slot twee vragen om te bewijzen dat U geen robot bent: