Wij zijn Koningin Minima | Over Ons | Reactie beleid | Privacybeleid

Op zoutexcursie

zouten

 

Eerder deze week lazen Wij een interessant gezondheidsblog met daarop een pagina over zout. We leerden dat het ene zout het andere niet is. Dat het geraffineerde keukenzout zoals We dat van oudsher kennen erg ‘arm’ is van samenstelling en beter vervangen kan worden met mineraalrijk zout. En dáár blijken werken honderden soorten van te zijn.

Wij gebruiken al lange tijd himalaya zout. Ergens staat nog wel een potje gewone keukenzout, maar waar precies zouden We niet weten. Dat er meer dan een zout is wisten We dus wel, maar zó veel…
In de voorgenoemde pagina over zout werden Wij geattendeerd op het bestaan van een heuse zoutwinkel: Salsamentum, De Zoutkamer. Na ruim drie kwartier op de website van Salsamentum rondgehangen te hebben –en onder andere zouten uit Hawaii gevonden hadden- besloten We dat We er op korte termijn naar toe wilden. Nee, moesten.

Gisteren was het zover. De Kroonprins en Wij reisden per tram en namen de scenic route naar de andere kant van de stad.
We waren overdonderd. Zwart, rood, geel, allerlei kleuren zout. Parels, vlokken, pyramides, stalagtieten, allerlei vormen zout. En dan waren er nog zouten met aroma’s bijvoorbeeld rozemarijn of citroen. Er stonden prachtige zoutlampen. Relevante keuken-hebbe-dingen.
De eigenaar was heel vriendelijk en wist van alles te vertellen. Maar er was zoveel te zien en te vragen dat We vreesden teveel van zijn tijd op te slokken.
Zoveel te zien en te vragen dat We enigszins dichtklapten. We hebben niet eens verteld dat We een blog schrijven, terwijl We daar tegenwoordig het hart en de tong van vol hebben…

Het is misschien een beetje raar van Ons om deze blogpost onder de categorie ‘besparen’ te plaatsen, maar Wij vinden dat als We heel zuinig leven best eens wat meer geld mogen uitgeven voor de spreekwoordelijke krenten in de pap.
Dus hebben Wij ruim 16 euro uitgegeven aan 50 gram Black Hawaii, 50 gram Alaea Red Hawaii, 50 gram Cyprus Citroen Flakes en een kilozak Sel Gris Gros de Guérande en twee croissants.
Maar We zijn een happy foodsnob (en We hebben goed voordeel behaald bij de Turkse super om deze uitgave te offsetten). En We gaan zé-ker nog eens terug.
In ieder geval voor het boven eikenhout gerookte zeezout uit Wales.

Een geslaagde excursie. Én quality time met Onze zoon.

De croissants hebben de Kroonprins en Wij op de bushalte -voor een andere scenic route terug- onder het toeziend en strijdbaar oog van Domela Nieuwenhuis opgepeuzeld. Ze waren superlekker.

 

 

Salsamentum, De Zoutkamer
Spaarndammerstraat 34 Amsterdam

Dinsdag 11:00/18:00
Woensdag 11:00/18:00
Donderdag 11:00/18:00
Vrijdag 11:00/18:00
Zaterdag 09:00/17:00

Zondag en maandag gesloten


Deel deze blogpost via
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Volg Ons via
instagram

Blijf op de hoogte door Onze Facebook page te liken

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet getoond, maar heeft het systeem achter dit blog nodig om U te verwittigen van een antwoord.


*


Los het sommetje op (NB antwoord met cijfers invullen):

*

Tot slot twee vragen om te bewijzen dat U geen robot bent: