Wij zijn Koningin Minima | Over Ons | Reactie beleid | Privacybeleid

Zeezout lichaamsscrub

Onze Prins-op-het-witte-paard verzorgt zichzelf goed, -en dat zien Wij graag. Hij maakt veelvuldig gebruik van scrubs. Een blik op de ingrediëntenlijst én op de prijs van deze scrubs bracht Ons op het idee om hem een homemade scrub te geven voor Kerst. Enig research leerde dat er veel mogelijk is, dus hebben Wij in Ons keukenkastje gekeken en de volgende zeezout lichaamssscrub gemaakt.

Het enige dat Wij hoefden aanschaffen was een pot en het zout. Voor het ‘vette’ gedeelte kozen Wij voor een mengsel van kokosolie en olijfolie. De kokosolie is hard bij kamertemperatuur, waardoor de scrub lekker stevig zal worden. Om de scrub enigszins smeerbaar te houden is olijfolie toegevoegd. Etherische olie hebben Wij toegevoegd voor een ontspannend geurtje. Daarom kozen Wij een paar druppels geranium en een paar druppels mandarijn.

Overigens hebben Wij een aantal etherische/aroma oliën in huis. Mocht U het speciaal moeten aanschaffen kan U overwegen het achterwege te laten. De werking voor de huid is hetzelfde zonder etherische/aroma oliën. Hoewel sommige oliën een gunstige werking op de huid en/of op de geest hebben.

Op termijn zullen Wij een lijstje van etherische/aroma oliën toevoegen en wat hun uitwerking is op huid en geest.

 

Benodigdheden

 • 10 el grof zeezout
 • 15 el fijn zeezout
 • 5 el kokosolie
 • 5 el olijfolie
 • etherische olie (optioneel)
 • een pot die in de magnetron kan
 • lepel
 • staafmixer
 • magnetron

 

Werkwijze met staafmixer

 1. Doe kokosolie en olijfolie in maatbeker van Uw staafmixer en meng de twee met behulp van de staafmixer tot een romig mengsel. De staafmixer zorgt ervoor dat er lucht in het mengsel komt waardoor het letterlijk luchtiger is.
 2. Schep het grove en fijne zeezout door het olie mengsel. Dit is ook het moment om het geurtje toe te voegen. U kan eventueel een mixer gebruiken, maar liever geen staafmixer anders worden de zoutkorrels te klein.
 3. Met behulp van een spatel de scrub in een mooie pot scheppen.
 4. Om het feestelijker -en zeker in geval van een cadeautje- te maken kan U er een handgeschreven label met een mooi lintje aan hangen.

 

Werkwijze zonder staafmixer

 1. Doe kokosolie en olijfolie in een magnetron bestendige pot of in een klein pannetje als u geen magnetron heeft.
 2. Verwarm het geheel tot het door te roeren is.
 3. Schep het grove en fijne zeezout door het olie mengsel. Dit is ook het moment om het geurtje toe te voegen.
 4. Zorg dat de grovere korrels goed gemengd zijn met de fijnere korrels.
 5. Schep of giet de scrub in een mooie pot.
 6. Om het feestelijker -en zeker in geval van een cadeautje- te maken kan U er een handgeschreven label met een mooi lintje aan hangen.

 

Naast deze lichaamsscrub hebben Wij ook een gezichtsscrub voor Onze Prins-op-het-witte-paard gemaakt.

 

Etherische olie varieert in prijs tussen de 5,95 en 21,95. Meestal is de inhoud 10ml. 20 druppels zijn genoeg voor een scrub met bovengenoemde hoeveelheden. 20 druppels staat gelijk aan 1ml. U kunt met 1 flesje etherische olie dus 10 potten scrub maken. Ons inziens een geoorloofde uitgave.

Wilt U voorzichtig beginnen, kies dan voor sinaasappel of vanille. Uiteraard kan U ook kiezen voor een samengestelde geur met namen als “heideveld” of “lentebries”. Meestal mag U in de winkel wel ruiken aan monster flesjes.

 


Deel deze blogpost via
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Volg Ons via
instagram

Blijf op de hoogte door Onze Facebook page te liken

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet getoond, maar heeft het systeem achter dit blog nodig om U te verwittigen van een antwoord.


*


Los het sommetje op (NB antwoord met cijfers invullen):

*

Tot slot twee vragen om te bewijzen dat U geen robot bent: